Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Aloe a meddőség kezelésére

2011.06.10. 09:31 - R-amy

 

ALOÉ A FÉRFI ÉS NŐI MEDDŐSÉG KEZELÉSÉRE

Az Aloé gélről csak annyit szeretnék megjegyezni – amit egyébként a web oldal más részén is említettem már – hogy több hónapnyi sikertelen próbálkozás után én egy Aloé-kúrát követően estem teherbe. Nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy pont emiatt fogant meg a baba, hiszen ugyanebben az időszakban kineziológushoz is jártam, illetve családfelállításon is voltam, és Bach-cseppet is szedtem, de tekintve az összetételét, én nagy szerepet tulajdonítok neki az események alakulásában. 
 
Ennyit magamról. A termékre vonatkozó, a lenti leírásban szereplő további adatok az Aloé Vera Termék és Üzleti Katalógusból származnak. 
 


Aloé Vera Termék és Üzleti Katalógus
 
„Kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében és kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. Az étrendünk hatással van a közérzetünkre, életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák, az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, és segít leküzdeni a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget, gyengeséget. 
 
Az emberi szervezet életfolyamaihoz megfelelő tápanyag bevitelre van szükség. Az energiatermelést, illetve a szervezet energiaszükségletét és saját anyagainak felépítését alapvetően a szénhidrátok, fehérjék, zsírok biztosítják, de az egészség megőrzéséhez a szervezetnek mintegy 40 féle vitaminra és ásványi anyagra is szüksége van. 
 
Helyes táplálkozással elegendő energia és tápanyag kerül a szervezetünkre, azonban általában sokkal több zsírt, cukrot, tojást és húst eszünk, mint amennyi indokolt lenne, és sokkal kevesebb növényi vitamint, rostot, ásványi anyagot fogyasztunk, mint amennyi kívánatos lenne. 
 
A napi energia felvételhez a szakemberek azt javasolják, hogy a táplálék: 
- legalább 50 % szénhidrátból,
- legfeljebb 30-35 % (de legalább 15 %) zsírból, 
- mintegy 10-15 % fehérjéből álljon. 
 
A növényi eredetű szénhidrátok (keményítők) könnyebben hasznosulnak energiává és nemcsak energiával, hanem vitaminokkal, ásványi sókkal és rostokkal is ellátják a szervezetet. A rostok biztosítják az emésztőrendszer egészséges működését. A rosthiányos táplálkozás számos betegség kialakulásában játszik szerepet. 
 
A túlzott zsíradék bevitel ártalmas. Azonban teljes kiiktatásukkal fontos tápanyagoktól fosztanánk meg szervezetünket. A zsírban oldódó vitaminok (A-, D-, E-, K- vitamin) felszívódásához és a létfontosságú zsírsavakhoz nélkülözhetetlenek. A növényi eredetű zsírok összetétele kedvezőbb. 
 
A fehérjék elsődleges funkciója a szövetépítés. Túl sok fehérjét azonban nem ajánlatos fogyasztani, mert a szervezet a felesleget nem tudja elraktározni (és a szervezetből kiürülve fokozza a csontok kálcium veszteségét), de a szükségesnél kevesebbet sem, mert már egyetlen aminosav vagy enzim hiánya is súlyos betegségeket idézhet elő. Ha a zsír- és szénhidrátfogyasztás neme elégíti ki az energiaszükségletet, a szervezet a saját fehérjéit bontja le és égeti el. 
 
A vitaminok az élethez, az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen szerves vegyületek, de az ásványi anyagok nélkül semmilyen jótékony hatásuk nem érvényesülhet. A szervezet képes ugyan néhány vitamin előállítására, de a többit és az ásványi anyagokat kívülről kell bevinni táplálkozás révén. A vízben oldódó vitaminokat (C- és 8 különféle B-vitamin) a szervezet nem tudja elraktározni, ezért a napi pótlásuk szükséges. Ha nincs megfelelő vitamin- és ásványi anyag pótlás, akkor a szervezet az izmokban, a májban és a csontokban tárolt készleteket éli fel. 
 
Egészségünkkel nem lehet büntetlenül rablógazdálkodást folytatni. Sok ember elvárja a testétől, hogy tökéletesen működjön, szinte határtalan terhelést bírjon ki, és az öngyógyító erői ne csökkenjenek. Az Aloe Vera hatóanyagai (pl. vitaminok, ásványi anyagok, szacharidok, aminosavak, enzimek, ligninek, szaponinok, antrakinonok) szinte azonosak testünk mikroelemeivel, és így ki tudják egyenlíteni az esetlegesen bekövetkező hiányokat. Népszerűségét még keserű íze sem csökkentette, hiszen ennek köszönhető emésztésserkentő hatása. Kedvezően befolyásolja az epét, a májat, a hasnyálmirigyet és a vizeletkiválasztó rendszert. Kiváló vértisztító, csökkenti a koleszterinszintet, rugalmassá teszi az ereket, rendbe hozza vérnyomást. Még a cukorbetegség következtében kialakult ér- és idegrendszeri problémákat is enyhíti. Az Aloe valóságos nagytakarítást végez a szervezetben, így krónikus betegségek (asztma, allergia, vastagbélgyulladások, daganatok, ízületi gyulladások, depresszió, szembetegségek) esetén is jótékonyan hat. 
 
Az Aloe Vera hatásai:

  • fertőzésgátlás, fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés: megöli a baktériumokat, vírusokat és gombákat
  • behatolás az emberi bőrszövet legmélyebb részéig: mind a hét szintre képes eljuttatni a hatóanyagait
  • sejtnövekedés serkentése: hat-nyolcszorosára serkenti az új, egészséges sejtek növekedését
  • tisztítás, méregtelenítés: gyorsítja és normalizálja az anyagcserét, regenerálja a bélbolyhokat, tisztítja a felszívó felületet, méregteleníti a szervezetet.
  • immunrendszer erősítés, idegnyugtatás, fájdalomcsillapítás: vitamin és egyéb hatóanyag összetétele alapján biztosítja az immunrendszer és az idegrendszer védelmét, erősítését.

Az Aloe Vera összetétele és gyógyászati tulajdonságai
 

A)    Vitaminok

  • A-vitamin (karotin): védi a sejteket a szabad gyököktől, jótékony hatással van a bőrre, hajra.
  • B1 (tiamin): szükséges az energiatermeléshez és a szövetgyarapodáshoz, az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez.
  • B2 (riboflavin): szükséges a B6 működéséhez, elősegíti a növekedést, javítja a látást.
  • B3 (niacin nikotinsav): anyagcsereszabályozó, az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen.
  • B6 (piridoxin): fontos a vörösvértestek és ellenanyagok képzéséhez, az immun- és idegrendszer működéséhez.
  • B9 (folsav): nélkülözhetetlen a fehérje-szintézishez, a vörösvértestek képzéséhez.
  • B12 (cianokobalamin): nélkülözhetetlen a sejtek növekedéséhez, a folsav sejtekbe juttatásához.
  • C-vitamin (aszkorbinsav): fontos antioxidáns, számos betegségnél segíti a gyógyulást.
  • E-vitamin (tokoferol): fontos antioxidáns, védi a sejthártyákat, fokozza a sejtregenerálódást.
  • Kolin: segíti az anyagcserét, a zsírsavak felhasználását, a szervezet méregtelenítését.

B)     Ásványi elemek

  • Kálcium és foszfor: segítik a csontfejlődést.
  • Kálium: szabályozza a szervezet vízháztartását, normalizálja a szív ritmusát, vérnyomáscsökkentő, hiánya esetén a sejtek, idegek és izmok nem látják el feladatukat.
  • Vas: szükségesek a vörösvértestek képzéséhez és bizonyos enzimek keletkezéséhez.
  • Nátrium: nélkülözhetetlen a vízháztartás szabályozásában.
  • Klór: létfontosságú a gyomorsavképzésben, antiszeptikus, fertőtlenítő hatású.
  • Mangán és magnézium: jelenlétük fontos az enzimek működéséhez, segítik az izmok és a központi idegrendszer hatékony működését, jó állapotának megőrzését.
  • Réz: nélkülözhetetlen a vas beépüléséhez, nagy szerepe van a kötőszövetek kialakulásában.
  • Króm: segíti a zsírsav enzimek működését, fontos a vér cukor- és koleszterinszintjének szabályozásában.
  • Cink: serkenti a fehérjék képződését, irányítja az anyagcsere-folyamatokat.

C)     Mono- és Poliszaharidok
Cellulóz- glükóz- mannóz- aldonentóz- uronsav (heXa) – lipáz- aliináz- L-ramnóz- acemannon. 
D)    Esszenciális aminosavak
A nyolc esszenciális aminosavból – melyet a szervezetünk nem tud előállítani – hetet tartalmaz. Izoleucin- Leucin. Lizin- Metionon – Fenilalanin- Treonon- Valin. 
E)     Szekunder Aminosavak
A 14 szekunder aminosavból 11 megtalálható benne. Aszparaginsav, Glutaminsav, Alanin, Argin, Cisztin, Glicin, Histidin, Hidroxiprolin, Prolin, Szerin, Tirozin. 
F)     Lignin, Szaponin, Antrakinon-ok. 
A „ligninek” könnyedén hatolnak be a bőrbe. A „szaponinok antiszeptikus hatásúak. Az  „antrakinonok” hashajtó és purgatív hatásúak.

  • Aloin: enyhe hashajtó és hánytató.
  • Barbaloin: antibiotikus és enyhe hashajtó.
  • Izobarbalion: fájdalomcsillapító és antibiotikum.
  • Antranol és antracén: stimulálják a vér oxigémegkötését.
  • Aloesav: antibiotikum.
  • Aloe amodin: baktericid. Purgatív.
  • Fahéjsav: sebtisztító, csíraölő, és fungicid (gombaölő).
  • Fahéjsav-észter: fájdalomcsillapító, érzéstelenítő.
  • Éteres olaj: nyugtató.
  • Krizofánsav: fungicid (gombaölő).
  • Aloe ulcine: gátolja a gyomorszekréciót.
  • Rezisztanol.

G)    Enzimek: irányítják a sejtekben lejátszódó kémiai folyamatokat, hiányuk előbb-utóbb betegséghez vezet. 
H)   Amiláz: katalizálja a keményítő hidrolízisét, dextrózzá, maltózzá. 
I)     Bradikináz: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, serkenti az immunrendszert. 
J)    Kataláz: megakadályozza a savoxidok felszaporodását a szövetekben. 
K)     Celluláz: segíti a normális emésztést. 
L)     Kreatin foszfokináz: izomenzim. 
M)   Lipáz: segíti a normális emésztést, gyorsítja a nukleotidok hidrolízisét nukleozidokká. 
N)   Proteolitáz: a fehérjéket alkotóelemikre hidrolizálják. 
O)   Fosztatázok (savanyú és alkalikus) a májműködés és csontanyagcsere fontos résztvevői. „
 
Néhány Aloe termék leírása szintén az Aloe katalógusból, amelyek a teherbeesés szempontjából fontosak lehetnek, illetve segítséget nyújthatnak hozzá. 
 
Aloe Vera gél
 
Egy olyan alaptermék, amely tisztán és szinte eredeti állapotában bocsátja rendelkezésünkre az Aloe Vera nedvét, amely leggazdagabb természetes forrása a vitaminoknak, aminosavaknak és nyomelemeknek. Az Aloe Vera számos ismert hatása alapján segíti az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a szervezet méregtelenítését. Szinte minden egészségügyi problémánál elsődleges feladat a szervezet méregtelenítése. A belső szerveink tisztítása éppúgy szükséges, mint testünk külső tisztítása, hiszen étkezésről étkezésre rendkívül sok méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe, és a sok mesterséges színező, illetve konzerváló anyag folyamatosan megterheli emésztőrendszerünket. Az Aloe Vera Gél természetes hatóanyagai révén javít a szervezet hiányállapotán, erősíti az immunredszert, felgyorsítja a sejtek megújulási folyamatát, segíti az emésztést, csökkenti a gyulladásokat, csillapítja a fájdalmat, stb. Külön említést érdemel, hogy segíti és aktivizálja a szervezet öngyógyító folyamatait. Különösen jól használható a gyomor- és bélrendszer betegségeinél, legyen az savtúltermelés vagy fekélyes elváltozás. 
Öszetevői: stabilizált Aloe Vera gél (96,2%) stabilizátor (szorbi), étkezési sav (citromsav), antioxidáns (E-vitamin), sűrítőanyag (xantán-mézga).
Használata: napi ½ dl. A használat előtt fel kell rázni, és a felbontást követően hűtőszekrényben kell tartani. 
 
Aloe Berry Nektár 
 
Az Aloe Berry Netár mnden olyan vitamint, anminosavat és nyomelemet tartalmaz, ami a Gélben is megtaláható, azonban a kedvezőbb íz érdekében frissítő zamatú áfonyát s almát adnak hozzá. Különösen ajánlott a vese- és vizelet problémákkal küzdők számra is, a férfiak prosztata problémáinak megelőzésére, légúti panaszok esetén (pl. asztma), valamint a influenzás, fertőzéses időszakokban, illetve műtétek után vagy a terhesség ideje alatt. Összetételénél fogva a központidegrendszeren keresztül hatva egy tökéletes potencianövelő szerként is felfogható. A termék édességét gyümölcscukor biztosítja. Cukorbetegek részére a fogyasztása nem ajánlott. 
Összetevői: Aloe Vera gél (88,9%) , fruktóz sűrítőanyag, áfonya és alma sűrítmény, gyümölcscukor, C-vitamin, stabilizáló és ízfokozó adalékanyagok (szorbit, aszkorbinsav, citromsav, káliumszorbit, nátrium-benzoát, papain). 
 
Forever Multi-Maca

A szárított Maca gyökér tápértéke a gabonafélékhz hasonlóan magas, 60% szénhidrátot, 10 % fehérjét, 8,5 % rostot, 2,2 % zsírt tartalmaz. A Maca jótékony hatása szexuális funkciókra a fehérjék és az éltető tápanyagok magas koncentráltságának köszönhető. A Maca a fehérjék nagy részét aminosavak formájában tartalmazza, melyekre több szerv funkciójához is szükség van, beleértve az általános testi erőnlét fenntartását, a nemi és termékenységgel kapcsolatos működéseket is. Szükség van rájuk azon anyagok termelődésében, melyek jeleket szállítanak az idegrendszerben , és jelentős szerepe játszanak a szexuális izgalom folyamatában és testi megnyilvánulásában a nemi aktus alatt. A fő aminsavakat, melyeket ezek az anyagok igényelnek (phenylalanin, tirozin, hisztidin) jelentős mennyiségben tartalmazza a Maca. Egy másik aminosavat is tartalmaz, az arginint, mely szerepet játszhat a férfi termékenység és aktivitás támogatásában.

Összetevői: Maca, Tribulus terrestris, Mulra Puama, Catuaba, Argini, Saw Palmetto, Pygeum Africanum, Coenzim Q-10, Szója kivonat. 
Használata: naponta két tabletta vízzel. 
 
Forever Bee Propolis
 
A propolisz nemzetközi fogalom. A méhek propoliszt termelve védik magukat a baktériumoktól, bevonva vele a méhkaptárt. Tehát a csíraölő képessége folytán a legfontosabb szerepe a fertőtlenítés. A méhpropolisz a eddig ismert leghatékonyabb természetes antibiotikum. 
A népi gyógyászat régóta ismeri és alkalmazza a gyulladások csökkentésére. Kiválóan alkalmazható az immunrendszer, illetve gyermekek és idős emberek szervezetének erősítésére, valamint belső fertőzések gyulladások kezelésére. A 100 %-osan tiszta propoliszt tabletta formájában fogalmazzák. A forever Bee Propolis csak természetes anyagokat tartalmaz és szigorú minőségi előírások szerint készül. 
Összetevői: proplisz, méhpempő, méz, természetes mandula ízesítés. 1 tabletta 500 mg propoliszt tartalmaz. 
Hazsnálata: szükség esetén napi 2-3X 1-2 tablettát kell elszopogatni.”
 
Megjegyzés: a propoliszra, és a méhpempőre néhányan allergiásak. Mielőtt használnád, feltétlenül ellenőrizd, hogy fennáll-e Nálad az allergia veszélye. 
 
Forever Foyal Jelly
 
A méhpempő a dolgozó méhek mirigyváladéka, mellyel a méhkirálynőt táplálják. Ennek a kitűnő tápláléknak köszönhetően az anyaméhek élettartama szinte 50-szer hosszabb, mint a dolgozó méheké. Az emberi szervezetre gyakorolt hatását 1952 óta vizsgálják. Összetétele függ a virágpor- és nektárforrástól, földrajzi környezettől é az időjárástól. 
Kutatások igazolták, hogy a méhpempő tartalmaz A-, C-, E- és B1-, B2-, B5, B12 vitaminokat, pantoténsavat, aminosavakat és enzimeket. Egy olyan magas értékű táplálék, amely képes normalizálni az emberi szervezet megzavart élettani működését. Késlelteti az öregedést, serkenti az új sejtek növekedését, kedvezően hat a bőr és a haj állapotára, növeli a teljesítőképességet, hozzájárul a fáradtság leküzdéséhez. Fontos szerepet játszik a vírusos és bakteriális megbetegedések megelőzésében. Gyulladásgátló hatása révén kedvezően befolyásolja a reumás eredetű ízületi gyulladások gyógyulását. Eredményesen használják az impotencia, valamint a férfi és női meddőség kezelésében s a szexuális aktivitás növelés érdekében, valamint változás kori problémákra.

Összetevői: méhpempő, gyümölcscukor, természetes narancsaroma, szorbitol, citromsav. 1 tabletta 250 mg méhpempőt tartalmaz. 
Használata: napi 1-2 tabletta elszopogatva (a nyelv alatt lassan feloldódva, a gyomor kikerülésével közvetlenül kerül a vérkeringésbe.)”
 
Beszerzés
 
Többfajta Aloe Vera termék létezik, én a Forever Living termékeit használtam, amelyeket csak zártláncú értékesítés során tudsz megvásárolni, azaz nem találod meg őket a boltok polcain. Viszonylag sokan foglalkoznak azonban Aloe Vera értékesítéssel, így a termékeket könnyű beszerezni.

R-amy kommentje: az aloevera-webshop.hu weboldalon megtaláltam őket, itt lehet beszerezni

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr623073732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása