Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gyógynövények

2011.05.08. 11:50 - R-amy

GYÓGYNÖVÉNYEK és a természet patikája

 

Cickafark-tea 

A növény ösztrogén aktivitású, a női hormonhoz hasonló anyagot tartalmaz, javítja a sárgatesthormon termelését. De csak egészséges életmód mellett tartja harmóniában a hormonrendszert. Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. Petefészek-gyulladásnál gyakran már az első cickafark-ülőfürdő megszünteti a fájdalmakat, és fokozatosan elmúlik a gyulladás is. Miómákat is cickafark-ülőfürdővel szüntetünk meg, melyeket naponta hosszabb ideig alkalmazunk. A cickafarkgörcsoldó és nyugtató hatású, gyulladásgátló, serkenti az anyagcserét, vérzéscsillapító, vérképző, vértisztító, befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működésétszabályozza az emésztést
Görcsoldó hatása miatt különösen ajánlható fájdalommal és görcsökkel járó havi vérzésre, melyhez deréktáji fájdalom is társul. Anélkül, hogy hashajtó lenne, javítja a kiürülési reflexet (Ajánlott mindazoknál, akiknél ez a reflex kialudt, és állandóan hashajtókkal élnek.)

Teafőzet:
1 púpozott teáskanál cickafarkfüvet adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Ülőfürdő:
100 gramm cickafarkfüvet (az egész növényről van szó) éjszakára hideg vízbe áztatunk, másnap felforraljuk és hozzáöntjük a fürdővízhez.

 

Palástfű-tea    

A palástfű segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, a kezdődő pubertás időszakában kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot. A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnalSzülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak. A vetélés megelőzésére a terhes nő az első trimeszterben igyon palástfű teát, így megelőzhető az embrió kilökődése. Az ezüstös palástfű különösen elhízás ellen jó. Naponta 1-2 csészével elég meginni, hogy kedvező hatását kifejtse.

Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott.

Fürdő: 0,5 liter vízben forraljunk fel 4 evőkanálnyi palástfű levelet, majd szűrjük le, és a főzetet adjuk a fürdővízhez. Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható.

Jó tudni: naponta 2 csészénél több palástfű-teát ne fogyasszunk, mert károsíthatja a májat! Lázzal vagy vérzéssel kísért hasmenés esetén forduljunk orvoshoz.


Barátcserje 

Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet.

Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.

Kapszula: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz.

 

"Fogamzás teakeverék"

Barátcserje (kihagyható, ha tabletta formában szedjük)

Citromfűkamillavirágkörömvirág egyenlő arányban elkeverve. K
iegészíthető ánizzsal, orbáncfűvel (mindkettő jótékony hatással van a női szervekre)

Cickafarkfű (a ciklus 12-14. napjáig, azaz ovulációig)
Palástfű (a ciklus második felében, azaz ovulációtól-menstruációig)

Elkészítés: Mérj ki minden teafűből azonos mennyiséget, mondjuk 30 teáskanálnyit egy mély tálba. A cickafarkfű és a palástfű kivételével keverd jó alaposan össze a teafüveket. Oszd két részre. Az egyik részt a cickafarkkal (ezt kell a ciklus első felében inni), a másikat a palástfűvel (ciklus második felében) keverd össze.  Reggelente forrázz le 3dl vízzel 2-3 teáskanálnyi keveréket. 8-10 percig hagyd állni, majd esetleg kevés mézzel ízesítve fogyaszd. Jó tudni, hogy a cukor és a citrom befolyásolják a gyógynövények hatását, így lehetőség szerint érdemes ízesítés nélkül inni.

Alkalmazás: reggelente 1-1 csészével kell inni a ciklus első felében (tehát a menstruáció első napjától kb. 2 hétig), a cickafarkasat, a peteérés után igyuk a palástfüveset

Méhpempő

A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejfölszerű, savanykás, kissé szúrós illatú anyag, mely állás közben megsárgul, és hamar elveszíti bioaktív hatását. Minden olyan létfontosságú vitamin, ásványi anyag, aminosav és enzim megtalálható benne, mint a mézben és a virágporban. A méhpempő segíthet, magas hormontartalma miatt.

-fokozza a termékenységet, késlelteti a klimaxot
-élettartam növelő
-csökkenti a szellemi és fizikai kimerültséget, erősíti az idegrendszert
-vérnyomás szabályozó, szív- és érrendszeri problémákra kiváló
-hatásos emésztési és anyagcsere zavarok, 
-immungyengeség, vérszegénység, alultápláltság,
-asztma és
-bőrbetegségek esetén

A méhpempő fogyasztása táplálkozás-kiegészítőként: Fogyasztás előtt ajánlatos összekeverni a mézes pempőt, mert a fajsúlykülönbség miatt a méz és a pempő hosszabb idő alatt szétválhat. A kevés mézben elkevert méhpempőt reggeli előtt, éhgyomorra kell elszopogatni. Minél hosszabb ideig szopogassuk!

Málnalevél-tea

A málnalevél teát csak a terhesség utolsó hónapjában szabad inni, mert ez segít a méh tágulásában. A babának akkor nem árt, de aki szeretne teherbe esni, az ne tágítsa a méhét...

 

Mi segít még?

B6-vitamin, ásványi anyagok (kalcium, magnézium, és nyomelemek, cink, réz)  fokozott bevitele a méregtelenítő folyamatokat támogatja, és a petefészket saját progeszteronhormon termelésére sarkallja

A méregtelenítő módszerekkel - salaktalanító napok, böjtkúrák, tisztító gyógyteák, infraszauna - a szervezetben felhalmozódott salak- és méreganyagok kiürülését sikerül serkenteni, ami nemcsak a hormonháztartás egyensúlyának javulását, hanem a testsúly korrekcióját is elősegíti.

 

És még valami... ugyan az alábbi gyógynövény-teák nem függnek össze a fogamzással, de jótékony hatásúak, egészségesek és nem utolsó sorban egy kis mézzel, barnacukorral vagy juharsziruppal ízesítve nagyon finomak.

hársfavirág-tea 

A hársfavirág teája előnyösen befolyásolja meghűléses, lázas, influenzás állapotok tüneteit, izzasztó, melegítő és keringést serkentő hatása is van. Csillapítja a köhögést, enyhíti a hörghurutos panaszokat, köptető, nyákoldó hatású. Kellemes mézízű, üdítő, frissítő tea.
Fürdővízbe öntve pihentető, nyugtató fürdőt vehetünk.

 

citromfű tea 

Hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó citromfüvet alkalmazni. Ismeretes még izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is.

 

csalánlevél tea 

A gyógynövényből készített gyógytea, a nagy és az apró csalán levele gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás,immunrendszert erősítő, antibiotikus, vérzéscsillapító hatású. Serkenti a vizeletkiválasztó rendszer működését. Használata előnyös lehet vese- és hólyagkő képződésére hajlamosak kezelésében, valamint salaktalanítóként is alkalmazhatjuk.

 

* A cikk a fogamzas.mindenkilapja.hu weboldal tulajdona. A válogatás a nők legkedveltebb népi gyógyászati illetve homeopátiás készítményeit tartalmazza, hatásukért a honlap felelősséget nem vállal. A gyógynövényekről és homeopátiás szerekről az információk gyógynövényekről szóló szakirodalomból és a termékek eredeti leírásából származnak.  Kúraszeű alkalmazás előtt feltétlenül ki kell kérni az orvos vagy természetgyógyász véleményét! 

 

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr942909517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Embrió megtapadását segítő praktikák 2011.05.25. 18:26:22

Akkor közkívánatra: beszélgessünk arról, mivel segíthetjük a spontán baba vagy a beültetett embriók megtapadását! 1. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemekEzekről már volt szó (lásd néhány fejezettel alább), most csak néhány momentumot emelnénk ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása