Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dr Czeizel Endre: Ez a 3 gén okoz meddőséget

2011.06.26. 13:12 - R-amy

Először is ezúton szeretném Dr. Czeizel Endre elnézését kérni, amiért a „rovatok” menüpontban kisbetűvel van írva a neve (sajnos nem tudom átállítani)!

 

A Doktor Úr munkássága elismerésre méltó, hiszen több évtizedes munkája nagyban segített abban, hogy a szülészet-nőgyógyászat, ezen belül is a genetika és a meddőség ilyen nagymértékben fejlődhessen, és megannyi párt segítsen hozzá a gyermekáldáshoz.

Éppen ezért úgy gondolom, hogy fontos, hogy a blogomban is helyet kapjon.

 

A napokban találtam egy nagyon érdekes oldalt.


 

Különböző orvosi területeken, a szakma elismert szaktekintélyei válaszolnak videó üzenetben az érdeklődők kérdéseire. Érdemes meghallgatni őket!

A szülészet-nőgyógyászat és ezen belül a genetika témában ki más is válaszolhatna a kérdésekre, mint Dr. Czeizel Endre.

  

 

Az oldalt ide kattintva lehet elérni…http://videoklinika.hu/

  

 

A videókat megnézve a Doktor Úr többször is említi, hogy a meddőségi okok teljes körű kiderítésének elengedhetetlen kelléke egy 7 pontból álló kivizsgálás, ami az alábbiakat kell, hogy tartalmazza:


A pár férfi tagjának:

 

1.       ONDÓVIZSGÁLATA

(A mennyiségének és a minőségének vizsgálata.)

 

 

A pár hölgy tagjának:

 

2.       A MÉHNYAK ÁTJÁRHATÓSÁGI VIZSGÁLATA

(Átjutnak-e a hímivarsejtek a méhnyakon, nem termel-e ellenanyagot ellenük a szervezet?)

 

3.       A PETEVEZETÉK ÁTJÁRHATÓSÁGI VIZSGÁLATA

(Van-e elzáródás a petevezetőkben?)

 

4.       A PETESEJT TERMELÉS VIZSGÁLATA

(Termelődik-e petesejt? Megtörténik-e az ovuláció?)

 

5.       A SÁRGATEST TERMELÉS VIZSGÁLATA

(Peteérés után termelődik-e elégséges sárgatest hormon, ami segíti a beágyazódást?)

 

6.       GÉNVIZSGÁLAT

(erről alább részletesebben írok)

 

7.       AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁNAK ELLENŐRZÉSE

(Betegségek, fertőzések, rendellenes működés kiderítése.)

 

 

Az említett génvizsgálat:


A legtöbb pont vizsgálata általában megtörténik a meddőségi kivizsgálások alkalmával.

A Doktor Úr tesz említést arról, hogy 2 éve rájöttek, hogy van 3 gén az anya szervezetében, ami felelős azért, hogy az embrió nem tud megtapadni a méh nyálkahártyáján. Hatásos segítség lehet, ha évek óta nem sikerül teherbe esned és mindent rendben találtak mindkettőtöknél ,vagy sikerült kiküszöbölni a fellelt problémákat és mégsem jön a siker, vagy több alkalommal volt inszeminációd, lombik kezelésed, mégsem maradt meg a baba, vagy többször elvetéltél az első 12 hétben.

A doktor úr szerint az alábbi 3 gén lehet a hibás. A Protronbin, a Leiden és a mérgtelenítő (Homociszten) gének. Az előbbi kettő nem engedi a magzat megtapadását. Gátat szab az embrió és a méhnyálka közé és így az nem tud táplálékhoz jutni a méhnyálkahártyából,  úgymond éhenhal. A harmadiknak a fehérje lebontásában van szerepe. Ha ez nem tud jól működni, szintén káros a magzatra és az nem marad életben.

Viszont ezeket lehet már szűrni és van mód a „kiiktatásukra „ , így nem kell megijedni!

 

Éppen ezért a Doktor Úr szerint mindenképpen érdemes elmenni egy génvizsgálatra!

 

 

A fent említett oldalon az egyik kisfilmében részletesen beszél erről.

(Dr. Czeizel: Ez a 3 gén okoz meddőséget – ezt üsd be a keresőjébe)

 

 

A filmben említi, hogy a 06-1-273-1913-as telefonszámon lehet érdeklődni, hogy hol csinálják ennek a 3 génnek a szűrését.

 

v

v

v

 

Felhívtam a fenti telefonszámot és az alábbi információt tudtam meg:

 

1. lépés:

A telefonszámon időpontot kell kérni Czeizel Doktor Úrhoz, aki megnézi az összes leletedet és megbeszéli Veled, hogy mi lenne a teendő. A magánrendelés díja: 10.000 Ft (hétfőn 14.00-tól, szerdán 9.00-tól van rendelés, ezekre a napokra lehet időpontot kérni)

 

2. lépés:

Vérvétel a rendelésen megbeszéltek szerint, aminek 2-3 héten belül jön meg az eredménye. A költsége génenként 5.000 Ft, azaz a 3 gén szűrése 15.000 Ft.

 

3. lépés:  

Az eredmény és a megoldás megbeszélése Czeizel Doktor Úrral. A magánrendelés díja: 5.000 Ft (minden ezután következő konzultáció is 5.000 Ft)

 

 

Szerintem érdemes megcsináltatni ezt a vizsgálatot. 30.000 Ft összesen, de lehet, hogy ez a megoldása annak, hogy kisbabád legyen. Emellett egy genetikai szaktekintéllyel történő egyeztetés mindig hasznos, ha régóta próbálkoztok és nem sikerül, hiszen lehet hogy más problémára is rávilágít. 

               

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr983015784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása