Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hideg méh típusú meddőség

2011.08.20. 12:46 - R-amy

Dr. Palotai Katalin cikke

    

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a gyermekáldás annak ellenére késik, hogy a pár mindkét tagja teljesen egészséges, a legapróbb eltérés sem mutatható ki a nyugati orvoslás módszereivel.

 
 
 
Ilyenkor a leggyakrabban a „lombikbébi” program lehetősége merül fel. A probléma akkor súlyosodik, amikor több „lombikbébi” program után sem hozza meg a kívánt eredményt.
 
 
Vajon mi lehet a baj? 
Miért nem tapad meg a megtermékenyített petesejt?
 
 
Valójában már az első „lombikbébi” program elkezdése előtt érdemes egy kicsit szélesebb körben tájékozódni.

Mennyire tükrözik a tökéletes eredményű laborvizsgálatok és egyéb leletek a szervezet valódi működését?

Van egy olyan nép, akinek történelme hódító, védekező háborúk története. A háborúk alatt rengeteg ember halt meg, az újabb háborúk újabb emberáldozatokat követeltek. Ennek ellenére ez a népcsoport mégsem halt ki, sőt ma a Föld egyik legnépesebb országa: Kína.

Biztosak lehetünk abban, hogy szülészeti,nőgyógyászati tudásuk magas fokon állt, hiszen enélkül, az állandó háborúskodás mellett elképzelhetetlen a népesség növekedése.

Vajon mit tudtak és tudnak, amit mi nem?
 
Ebben a korban nem voltak laborvizsgálatok, nem voltak képalkotó vizsgálatok. Egyetlen lehetőség a beteg jó megfigyelése, fizikális vizsgálata volt. Itt ne a nyugati típusú nőgyógyászati vizsgálatokra gondoljunk, hanem főleg a pulzus, a nyelv, a végtagok gondos megfigyelésére.

Megfigyelték és életmódbeli tanácsokkal valamint akupunktúrás kezeléssel rendezni tudták a menstruációs vérzészavarok többségét. A menstruációs problémák rendezése elkerülhetetlen a gyermekáldás eléréséhez.
 
 
Az elmúlt 20 év akupunktúrás tapasztalatai alapján el kell mondanom, hogy amikor „minden rendben, még sincs gyermek” a leggyakoribb ok a „hideg méh típusú meddőség”.

 
 
HIDEG MÉH TÍPUSÚ MEDDŐSÉG


Az elképesztő számomra az, hogy ez, a kínaiak számára több ezer éve ismert rendellenesség, szinte teljesen ismeretlen a nyugati orvoslásban

Történik mindez annak ellenére, hogy a meddő párok esetében talán ez az egyik leggyakoribb funkcionális oka a gyermektelenségnek.

Felismeréséhez két dolog szükséges:
 
1. tudjuk, hogy mit jelent a hideg méh típusú meddőség
2. egy kis odafigyelés

 
1. Hideg méh típusú meddőség


hideg talpunkon keresztül akadálytalanul eljut a kismedencébe. Ezt megérezhetjük akkor, amikor például nem elég meleg a cipőnk, ha hideg kövezeten járunk mezítláb vagy vékony papucsban. Ha állandóan hideg a lábunk, akkor ez egy állandó hideg támadást jelent a kismedencei szervek felé.

Van akinek visszatérő hólyaghurutja lesz, van aki aranyérre panaszkodik ettől, és lesz akinek ez okozza a meddőséget. Persze a hidegnek nem kötelező megállni a kismedencében, eljuthat egészen a torokig. Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik évente 6-10-szer megfáznak, főként akkor, ha hideg éri a lábukat.
 

Mi történik, ha a hideg a kismedencében áll meg?
 
 
Mit csinál a hideg? 
Legfontosabb tulajdonsága, hogy összehúz, megkeményít. Nagyon nehéz megtapadni a „kemény” méhnyálkahártyán. Az erek is összehúzódnak, kicsi lesz a keresztmetszetük. A méhnyálkahártya természetesen vékony, hiszen a kis keresztmetszetű erekben rossz a keringés.

Ha a megtermékenyített petesejt meg is tapad, kevés az „élelem”, hiszen rossz a keringés.

Miért gondolja bárki is, hogy a magzat ilyen körülmények között jól érzi majd magát. Ételt nem adnak (a hidegtől szűk erek nem sok táplálékot szállítanak), a méh a hidegtől állandóan összehúzódik és lök kifelé!

Mi az a legegyszerűbb dolog, amit megtehet? Ne felejtse el, mindig a legegyszerűbb dolgok működnek a legjobban! 
 
 

LÁBMELEGÍTÉS
 

Tessék lábat melegíteni! Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezik, hiszen egy-két hét után már nem is ismerünk magunkra, annyira megjavul még a közérzetünk is.

 

Szüntesse meg a gyermekáldás ezen egyik leggyakoribb okát, ilyen egyszerű módon! Ne vágjon bele a „lombikbébi” programba hideg lábakkal, hiszen a „hideg méh” kifelé fogja lökni a beültetett, megtermékenyített petesejtet!

Az a tapasztalatom, hogy minden esetben amikor a sejtek inzulin érzékenysége csökkent, a betegnek hideg a lába. Ez fordítva nem igaz, mert nem minden hideg lábú beteg inzulin rezisztens. 
 
 
2. Egy kis odafigyelés

A hideg láb nagyon sokszor nem fázik. Így az emberek nagy része nem is tudja hogy hideg a lába. Nagyon sok betegemet érte már meglepetésként, amikor megmutattam, milyen hideg a lába.
 
 
Vizsgálja meg saját magát!

 

Húzza végig lassan a kezét a combján a lábfeje felé.Így megérezheti azt is, hogy térdei hidegek-e. Nagyon sok esetben a hideg lábfej mellett a térdek is hidegek, ami komoly izületi panaszokat okozhat az évek múltával.
Lábfejéhez elérkezve megérezheti, hogy valóban hideg-e a lába.

Egyszerű, nagyon gyorsan elvégezhető, nem fájdalmas vizsgálat. Érdemes elvégezni, érdemes tisztában lenni lábunknak ezzel a nagyon sokféle panaszt okozó állapotával.

A hideg láb okozta hideg méh típusú meddőség nagyon gyakori. Természetesen nem a hideg láb az egyetlen ok, ami meddőséget okozhat.

Előfordulhat, hogy a „túlzott, nem megfelelő helyen levő meleg” okoz éppen meddőséget. Nagyon emlékezetes számomra az az eset,amikor a „gyomorégéses” panaszokmegszüntetése volt a kulcs a gyermekáldáshoz.

Tetszik, nem tetszik tudomásul kell venni, hogy a szervezet bármely működészavara közvetve vagy közvetlenül, de okozhat meddőséget.
 
Fontos, hogy gyermekvállalás előtt megismerjük és kezeljük saját szervezetünk „gyenge pontjait”, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy egészséges gyermekünk szülessen.

Ebben nagy segítség lehet a keleti orvoslás, amely a szervek működésének rendszerét, egymásra hatását méri fel a betegek kikérdezése és kezelése során.

A legsikeresebbnek akkor érzem az akupunktúrás kezelést, amikor látom azokat a várandós kismamákat, akik nem egyszer úgy jönnek az első kezelésre, hogy "nekem nem lehet gyermekem"!
 
 
A doktornő elérhetőségei:
 
 e-mail:  drpalotai@akupunkturasorvos.hu 
 telefon: 06-20-2366-815
 web:      akupunturasorvos.hu
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr73166740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása