Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

"Használati utasítás"

2011.10.12. 20:34 - R-amy

 

 „Használati utasítás“ meddő ismerősünkhöz

(Ezt a leírást én is kaptam, szerző nélkül, de mennyire jól le van írva a lényeg... Kérlek légy te is empatikus velünk. Köszönjük!)

 

 

1. alapszabály: Harminc körüli, pláne harmincon túli, rendezett párkapcsolatban élő hölgy ismerősünk, ha még nem rendelkezik gyermekkel, valószínűleg nagyon azon van, hogy végre anya lehessen. Ne kérdezzünk rá, mikor szeretnének gyereket, vagy hogy miért nincs gyerekük!*

2. alapszabály: Ha már tudjuk egy bizonyos ismer
ősünkről, hogy gyermeket tervez, ne kérdezzünk rá kényszeresen pár hetente, hogy mi újság ezügyben. Ha közölnivalója lesz, úgyis egyből mondani fogja.


Kiegészítő szabályok:

Ne akarjunk medd
őségről beszélgetni meddő ismerősünkkel. Gondoljunk arra, hogy ő elsősorban nő, és csak másod-, vagy inkább sokadsorban meddő. Kivétel ezalól, ha ő maga hozza szóba meddőségét.

Ne zárkózzunk el a beszélgetést
ől, ha meddő ismerősünk kezdeményezi. Ne aggódjunk, hogy olyan mélységekbe tereli a beszélgetést, ami már kínos számunkra.

Ne akarjunk teherbeesési tippeket adni medd
ő ismerősünknek, hacsak nem vagyunk magunk is érintettek. Laikusként valószínűleg nem tudunk olyan módszert, eljárást, kezelést, csodaszert, alternatív eszközt stb. javasolni, amiről ne lennének a miénkénél mélyebb ismeretei.

Ne viccel
ődjünk ismerősünk meddőségén (húzzatok bele végre! és társai). Vagy ha viccelődünk, számoljunk vele, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor szóbaállt velünk.

Ne dicsekedjünk medd
ő ismerősünknek gyermekünkkel vagy terhességünkkel. Ugyanakkor ne is kezeljük tabuként gyermekünket, vagy terhességünket. Próbáljuk bizonyos távolságtartással kezelni ezeket a témákat.**


Ne panaszkodjunk medd
ő ismerősünknek terhességünkkel kapcsolatban. Örüljünk neki, hogy mi terhesek vagyunk, és kívánjuk neki is ugyanezt.


Ne szánakozzunk medd
ő ismerősünkön. Akin szánakozunk, azt lenézzük, és senkinek nem esik jól, ha lenézik.

Ne legyünk túlzottan és hangsúlyozottan kíméletesek medd
ő ismerősünkkel. Nem visszamaradott, csak meddő. Most még!

Ne gondoljuk, hogy csak azért, mert mi könnyen teherbeestünk, tudunk valamit, amit a medd
ő nők nem. Mázlink volt. Punktum. Örüljünk neki, és ne legyünk nagyképűek.

Ne adjunk medd
ő ismerősünknek életviteli tippeket. Semmi közünk hozzá, hogy meddig akar még próbálkozni, miért nem fogad örökbe, vagy hogy milyen kezeléseknek veti alá magát.

Ha medd
ő ismerősünk megosztja velünk valamilyen műtétje, vagy mesterséges megtermékenyítése részleteit, akkor érdeklődjünk a kezelések eredménye felől. Ne aggódjunk, hogy tapintatlannak fog tartani, vagy elsírja magát a telefonban. Egyszerűen örülni fog, mert úgy érzi majd, hogy számíthat ránk.

Ne adjunk medd
ő ismerősünknek meddőséggel kapcsolatos ajándékot.

Ne pletykáljunk ismer
ősünk meddőségéről.



*Ha ismer
ősünk az ún. childfree-k táborát gyarapítja, azt valószínűleg ő maga fogja közölni velünk.
**Amúgy medd
ő nője válogatja, engem nem zavar a dicsekvés sem, ha nem direkt rosszindulatú. Mert sajnos olyan is van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr803298383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása