Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A méhnyak nyákállományának ondósejt elleni tulajdonsága

2011.06.22. 15:40 - R-amy

A méh külső nyílását vastag, nehezen áthatolható nyák zárja el a külvilágtól. Ez vigyáz arra, hogy baktériumok, gombák stb. ne jussanak a méh üregébe. Ezt nem csak mechanikusan, hanem az immunrendszer helyi megerősítésével is végzi. A női nemi ciklus során változik vastagsága és összetétele. Nagyon gyakori betegség, hogy ez a védőrendszer túlságosan jól működik, és a spermiumokat sem engedi be, mert

  1. vagy elöli őket az immunrendszer segítségével
  2. vagy olyan vastag, áthatolhatatlan falat képez, hogy rövid életük kevés az átjutáshoz

Ez egyszerűen Posztkoitális teszttel ( azaz PCT) könnyen megállapítható, ami egy fájdalommentes nőgyógyászati vizsgálat. A nőgyógyász által megállapított peteérés napján szeretkeznie kell a párnak. Másnap a nőgyógyász mintát vesz a méhnyaknyákból és mikroszkóp alatt megnézi, hogy a nyák tartalmaz-e még élő spermiumokat. Ezt a tesztet nem tartják 100 %-an biztos fokmérőnek. Sok nő esetében a teszt pozitív eredményt hoz, azaz csak halott spermiumok vannak a nyákban. Minden esetre, ilyenkor érdemes inszeminációval próbálkozni, hiszen akkor ez az akadály könnyen legyőzhető. Ilyenkor a spermiumokat a megfelelő előkezelés után egy vékony katéter segítségével egyenesen a méhbe fecskendezik. Növeli az eljárás sikerét, ha előzőleg a nő ciklusát FSH tartalmú készitménnyel megtámogatták, és az ovulációt mesterségesen, LH szerű hormonnal váltották ki. Ilyenkor 2-3 petesejt jelenléte a cél. Ez ugyan növeli az ikerterhességek kialakulásának veszélyét, de a teherbeesés valószínűségét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr503006398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása