Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Újratervezés-lélektisztítás

2011.07.07. 21:35 - R-amy

Újratervezés - lélektisztítás

    •  
 
Újratervezés - lélektisztítás
 

 A várakozással teli hónapok, évek, a lelket negatív érzelmekkel, félelmekkel, „mérgekkel” töltik meg, ez pedig tovább késleltetheti a gyermekáldást. Ördögi kör, amelynek feloldásához elengedhetetlen a lélek méregtelenítése. Lelki gyakorlatainkkal újra megtalálhatod a helyes irányt! 

Előfordul, hogy a leendő szülők testileg, lelkileg belefáradnak a vizsgálatokba, a módszerek próbálgatásába. Gyakorlatilag az idegeikre megy a sikertelenség! A folyamatosan termelődő stresszhormonok pedig gátolják a petefészek és a méh megfelelő működését, így az áldott állapot elérése egyre nehezebb. Íme, itt az ördögi kör! 
A tudomány ismeri ezt az oda-vissza ható folyamatot, és ma már a laikusok is tudják: a test mellett a lélek egészsége is fontos, pszichénk ugyanis kihat testünk működésére. A lelki mérgek (harag, düh, bánat, keserűség, aggodalom, szorongás, félelem) tehát testi szinten is kihatnak ránk: nemcsak a májat, az epét, a szívet, a tüdőt, a vesét, de a teljes ideg-, hormon- és immunrendszert is leterhelik, valamint akadályozhatják az áldott állapot elérését. Ezért fontos lenne, hogy a lélek, az idegrendszer rejtelmeivel is komolyan foglalkozzunk és az ártó gondolatokat száműzzük. Ha lelki békénk útjára lépünk és összhangba kerülünk magunkkal, valamint a környezetünkkel, fizikai állapotunk is jelentősen javulhat!

Szabaduljunk a lelki terhektől!
A test mélyreható méregtelenítése csak a psziché megtisztításával együtt lehetséges! (A folyamat nem haladhatja meg a szervezet mindenkori testi-lelki tűrőképességét) A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a salaktalanítás kizárólag fizikai szinten történik, a lélek viszont nem szabadul meg terheitől, a méreganyagok hamar visszakerülnek a szervezetbe, a fizikális gondok, panaszok pedig állhatatosan kitartanak. Az elme takarítása, vagyis a lelki méregtelenítés a káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozását jelenti. Ehhez a különböző pszichoterápiás, imaginációs, meditatív és gyógyító technikák nyújtanak segítséget. Ezek stabilizálják az idegrendszert, megszakítják a hormonrendszer túlpörgetését és kezelik a stresszt. A több évig hordozott sérelmeket egy-két napos lelki gyakorlattal ugyan nem tudjuk egy csapásra felszámolni, de legalább teszünk egy lépést az egészség útján! Ki fog derülni, hogy a gyakorlatok mindennapivá tételével, a stresszhormonok kordában tartásával képesek vagyunk változtatni életünkön, betegségeinken, megkönnyítve például a fogantatás elérését!

Méregtelenítés a Holdhoz igazítva
Elménk „átrendezésére” a legmegfelelőbb időszak a tavaszi vagy őszi fogyó hold ideje, ez segíti elő legkönnyebben a megtisztulást. A testi és lelki méregtelenítést egy időben, összehangoltan végezzük, de a mentális gyakorlatokat naponta is alkalmazhatjuk. Sőt, így lehetne leginkább megakadályozni a kóros érzelmek felgyülemlését. A mentális gyakorlatokat tehát bármikor és bárhol végezhetjük, egy a lényeg: a nyugodt, harmonikus légkör.

A tiszta lélekért
Több módszer is rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy megszabaduljunk lelki terheinktől-mérgeinktől: például csendes szemlélődés, túrázás a természetben, csevegés egy jó társaságban, versolvasás, felemelő színdarab, film, lefekvés előtt kellemes zene hallgatása, imádkozás, meditálás, tánc, éneklés. Fordulhatunk a Bach-virágterápiához, homeopátiához, pszichoterápiához. Ám mindehhez nélkülözhetetlen a relaxáció, amely a mentális tisztítási gyakorlatok első és elengedhetetlen kelléke.

 

forrás: hellobaby.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr233048565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása