Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A víz gyógyító ereje

2011.07.10. 18:22 - R-amy

 

Hidroterápiának nevezzük a sima vezetékes, avagy   csapvíz használatát, amikor gyógyhatású anyagok nincsenek a vízben, viszont a víz fizikai hatásai kiválóan érvényesülnek így is.

Thalassoterápia a tengervizes kezelést jelenti. 

balneoterápia pedig maga a  gyógyvizes kezelés. 

 

 

Ma már nagyon tudjuk, hogy Magyarország gazdag gyógyvizekben, majdhogynem akárhova megyünk az országban van termálfürdő vagy spa és wellnesshotel. Szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol ne lenne gyógyforrás.

A balneotherápia azaz gyógyfürdőkezelés sok esetben hasznos lehet nőgyógyászati panaszokra is. Természetesen ez kiegészítő kezelésként vagy műtét utáni rehabilitációként jön leginkább szóba, de miért ne használjuk ki a természet adta lehetőségeket, pláne hogy nem kell a világ végére elutaznunk érte.

 


A víz fizikai hatása, hogy a nyomás segíti a vénás és a nyirokkeringést, ezáltal pedig a hasűri folyadékgyülemek felszívódását. A meleg víz a kismedence szerveiben értágító, görcsoldó, izomlazító és fájdalomcsillapító hatású. Az oldott ásványi anyagok a bőrön, a hüvelyhámon és a párából belégzéssel a tüdőn át kerülnek a szervezetünkbe. 

 

A fürdőzést ki lehet egészíteni iszapkezeléssel, ami úgy néz ki, hogy combközéptől derékig bekennek iszappal, majd alaposan bebugyolálják 15-30 percre a testedet, hogy a meleg dunszt hatására a szervezeted minél több hasznos anyagot tudjon magába szívni. Elsősorban a Hévízi tó aljáról származó gyógyiszapot használják erre a célra, de Holt-tengeri iszapkezelés is létezik.

 

 

Mit tartalmaznak a gyógyvizek,

amik a segítségünkre lehetnek?

 

 

Kén és szulfid: szabadgyök fogó, azaz antioxidáns, értágító, immunerősítő, fokozza a tüszőhormon és a sárgatesthormon képződését. Klinikailag a fájdalomküszöb emelkedését is tapasztalták kénes fürdők után.

Melyik fürdő vizében van: Harkány, Mezőkövesd, Balf, egyes budapesti fürdők

 

Kalcium: gyulladáscsökkentő és antiallergiás hatását külső és belső nemi szervi gyulladásokban használják ki.

Melyik fürdő vizében van: Bükk, Balf, Balatonfüred, Eger, Szombathely, Hévíz, Budapest

 

Sós-jódos: összenövések, gyulladások, valamint a petefészek működésének fokozása miatt meddőség terápiájában lehet hasznos.

Melyik fürdő vizében van: alföldi vizek, sajnos a Pesterzsébeti jódos-sós fürdőt bezártákL

 

Természetes szénsav: értágító, keringésfokozó. Csontritkulás esetén is alkalmazható.

 

Radon: fájdalomcsillapító hatásában minden kutatási adat megegyezik

Melyik fürdő vizében van: Hévíz, Eger, Miskolc, Gellért, Rudas

 

 

A Rovatok / Fürdőkúrák a meddőség kezelésére / Gyógyvizeink

oldalamon a teljesség igénye nélkül olvashatsz hazánk híres gyógyvizeiről egyenként és tájékozódhatsz arról, hogy melyik fürdőkomplexum milyen problémákra nyújt segítséget. Látni fogod, hogy nőgyógyászati problémák kezelésében szinte mindegyik megfelelő választás, de ki kell emeljek néhányat közülük, ahol sokkal intenzívebben és komplexebb módon segít a gyógyvíz akár a meddőség kezelésében is (részleteket, tudnivalókat róluk az említet oldalon találsz a felsorolásuknál).

 

 

    HÉVÍZ, SÁRVÁR, MÓRAHALOM,

HAJDÚSZOBOSZLÓ,

HARKÁNY  


 

A Harkányi Gyógyfürdőkórházban

programozott nőgyógyászati rehabilitáció zajlik

Dr.Varga Péter főorvos, egyetemi docens

 

A harkányi gyógyfürdőkórház több évtizedes tapasztalatait és a harkányi gyógyvíz ismert jótékony hatásait felhasználva 2007 óta teljes körű, rehabilitációs nőgyógyászati balneo - fizioterápiás kezeléseket biztosítunk az alábbi problémákkal hozzánk forduló betegek részére:

 

·         meddőség különböző formái

·         endometriosis okozta panaszok

·         kismedencei-nemiszervi idült gyulladások, összenövések okozta panaszok

·         nőgyógyászati műtétek utáni állapotok

·         a változókor okozta rendellenességek és vizelettartási zavarok (inkontinencia)

·         a nemiszervek süllyedéses helyzeti rendellenességei (hüvelyfali süllyedések, sérvek)

 

 Kórházunkban - többek között - az alábbi nőgyógyászati kezeléseket alkalmazzuk:

 

·         gyógyvizes kádfürdőkezelések

·         iszapnadrág-kezelés – harkányi gyógyvízzel feloldott hévízi iszap felhasználásával

·         gyógymasszázs

·         gyógytorna, női intimtorna

·         különböző szöveti keringésjavító eljárások (pl. biomágnes kezelés, stb.)

·         különböző kismedencei izomerő fejlesztő és támasztó segédeszközök, pesszáriumok alkalmazásának megtanítása, alkalmazása

 

Egy korábbi, 636 betegen elvégzett felmérés tapasztalatai azt mutatták, hogy a háromhetes harkányi gyógyvizes és kiegészítő fizioterápiás gyógykúrákat követően, ismeretlen eredetű elsődleges meddőség esetében 37%-ban, ún. másodlagos meddőségben – ahol korábbi sikeres terhességet követően sikertelenek a gyermekvállalási kísérletek – 52%-ban következett be egy éven belül terhesség. E terhességek 80%-ából élő gyermek született. Hasonló sikereket lehetett elérni számos krónikus nőgyógyászati gyulladásos megbetegedésnél is: a balneoterápiás kezelésben részesült gyulladásos betegek 40%-ánál gyógyulást, 42%-nál tartós javulást értek el. Más nőgyógyászati kórképekben is, például endometriosissal társuló, az életvitelt és a teherbeesést jelentősen befolyásoló mindennapi fájdalmak, műtét utáni összenövések kezelésében szintén tartós sikerrel alkalmazták e természet adta, egyedülálló kincset. A kiemelkedő oldott ásványianyag-tartalmú forrásvíz és a hozzá kapcsolt egyéb fizioterápiás kezelések, mint például a fitoösztrogén-tartalmú hévízi iszap és női torna kombinált alkalmazása, a változókori kórképek jelentős részében javulást eredményezett.

 

Elérhetőség és egyébb infó: 

http://www.pecsimeddoseg.hu/programozott-nogyogyaszati-rehabilitacio-harkanyi-gyogyfurdokorhaz-nogyogyaszati-rehabilitacios-oszt

 

 

A kezelésről és a gyógyfürdőkúra jótékony hatásáról a Hello Baby magazinban is olvashattál:

http://www.harkanykorhaz.hu/public/upload/30_35_balneoterapiaL.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr813055444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása