Te is kisbabát szeretnél?

A Hello Baby blogot azért hoztam létre, hogy megoszthassam az összegyűlt tapasztalataimat, információimat azokkal a hasonló cipőben járó emberekkel, akiknél bár nagyon várják, de még nem kopogtatott a gólya. A blogra összegyűjtöttem minden érdekes, hasznos oldalt, publikációt és információt is a témában, hogy Te kedves olvasó, mindent megtalálj ami fontos lehet ... de ha többre is kíváncsi vagy...néz körül a blogon :)

Ti írtátok Nekem...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Akupunktúra

2011.07.17. 09:56 - R-amy

 

Ez egy szintén nagyon hasznos cikk a babatakarok.hu oldaláról. A cikket Kriszta blogger írta, az ő saját tapasztalatairól olvashatsz.

AKUPUNKTÚRA - MEDDŐSÉGI PROBLÉMÁK KEZELÉSRE

„Naaa neeeem, belőlem soha nem fognak élő sündisznót csinálni. Ezt a fájdalmat tutira nem bírnám ki.” Valószínűleg te is ezt válaszolnád, ha neked szegezném a kérdést, mit szólnál egy akupunktúrás kúrához, mint a meddőségi problémáid kezelésére alkalmas alternatívához. 
 
Ezzel én is így vagyok. Létezik azonban az akupunktúrának egy nagyon egyedi ága, ami igen hatásos a nőgyógyászati problémák kezelésében, mégsem kell tűkkel teleszurkálva üldögélned órákig. Ugye jól hangzik? 
 
Akupunktúra általában
 
Magyarországon 1989 óta engedélyezett az akupunktúra, a kínai orvoslás egyik ága, amelyhez még mindig rengeteg hiedelem tapad. Leginkább az, ami az egyéb természetes terápiákhoz: „akkor hat, ha hiszel benne.” Kötve hiszem azonban, hogy pusztán a hitre alapozva mintegy 4000 éven át fennmaradhatott volna ez a fajta gyógymód. 
 
A kezelés során az orvos tűket helyez el a páciens testében az úgynevezett meridiánokon, amely az emberi test összefüggő energia csatornája. A keleti elmélet szerint ezeken a meridiánokon keresztül áramlik az életerő a testünkben. Ha az életerő szabadon áramlik, a test egészséges. Ha azonban az energia áramlása megakad, a szervezet különböző betegség tüneteket produkálhat. A tűk feladata az energiaáramlás harmonizálása. 
 
Tudományos bizonyítékok
 
Számos tudós vizsgálta már az akupunktúra működését. Niboyet francia kutató igazolta, hogy az akupunktúrás pontok felett kisebb a bőr elektromos ellenállása. Bergmann szerint a pontok infravörös kisugárzása nagyobb a környezeténél. Eőry Ajándok pedig igazolta, hogy az akpunktúrás pontok felületén nagyobb a bőr szén-dioxid leadása. Ebből az következik, hogy a pontok területén fokozottabb az anyagcsere.  
 
Fonálbeültetéses akupunktúra
 
Most pedig jöjjön az akupunktúrának az a bizonyos speciális ága, amelyet fent már beharangoztam. Ezt az eljárást a cikk írásakor – tudomásom szerint - Magyarországon egyedül a Yamamoto Intézetben végzik. 
 
A kezelés során nem tűket helyeznek a megfelelő akupunktúrás pontjaidba, hanem 7-8 mm hosszú, felszívódó, steril orvosi fonál szálakat. A bőröd alá helyezett felszívódó fonal darabkák 3-4 héten keresztül folyamatos akupunktúrás hatást fejtenek ki a szervezetedben, majd nyom nélkül felszívódnak. Emiatt tehát havonta egyszer kell kezelésre menned, nem heti 2-4 alkalommal. 
 
A folyamatos, de fájdalommentes akupunktúrás hatás miatt  a fonálbeültetéses akupunktúra hatékony eszköz lehet a Te meddőségi problémáid kezelésében is. 
 
Miért választottam a fonálbeültetéses akupunktúrát?
 
Azért került az érdeklődésem terébe az akupunktúra, mert a menstruációs ciklusom rendezésére felírt gyógyszert nem bírta a szervezetem. Muszáj volt másik, természetes alternatívát találnom. 
 
Ekkor találkoztam a fonálbeültetéses akupunktúrával. Hozzáteszem: rettegek a tűtől, vérvételnél elfordulok, tehát nagyon össze kellett szednem magamat, hogy belevágjak a kezelésekbe. Nem bántam meg. 
 
A kezelés hatására (emlékeim szerint összesen 4 alkalommal voltam) a menstruációm visszaállt 5-6 naposra a korábbi 11-12 nap helyett. A fájdalom jelentősen enyhült, a menstruáció színe normálisra változott. Továbbá – ami egyáltalán nem mellékes - az akupunktúra segítségével ugyanolyan szintű testhőmérsékleti görbét sikerült produkálnom, mint a korábban alkalmazott Clostylbegyt kúra alkalmával. 
 
A kétfajta kezelés között több hónap telt el, tehát a javulás egyértelműen az akupunktúra számlájára írható. A jelenlegi nőgyógyászom a következőt mondta, mikor meglátta az akupunktúra utáni testhőmérsékleti görbécskémet: „nahát, ezek szerint az akupunktúra ugyanannyit ér, mint a Clostylbegyt”. Ez így van! Csak ellentétben a gyógyszerrel, ettől nem voltam napokon keresztül rosszul, bár azért azt sem állítanám, hogy kellemes volt az eljárás. 
 
Milyen a kezelés? 
 
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy fájdalommentes. Leginkább egy injekció beadásához tudnám hasonlítani, ugyanaz a feszülő érzés. Első alkalommal rengeteg helyre kaptam fonál darabkát (amelyek mindegyike külön-külön feszített), a következő alkalmak során azonban ahogy javultak a tünetek már egyre kevesebbet, végül már alig néhányat helyeztek be. Tehát az első kezelés olyan volt, mintha beadtak volna jó pár injekciót a testem különböző részeibe. Annyiból rosszabb, hogy ez a feszülő érzés aznap végig megmarad. 
 
Ha jelentkezel kezelésre
 
Ha kezelésre jelentkezel, a következőkre számíts. Rengeteg a jelentkező – legalábbis annak idején így volt – és sokat kell várni, mire időpontot kapsz. 
 
Az első alkalommal ki kell töltened egy adatlapot, amely nagyon részletesen rákérdez a különböző tüneteidre. A kezelést végző orvos ezeket átbeszéli majd veled, és az alapján dönti el a kezelés módját. (Hova és mennyi fonalacskát tegyen…) Kényelmesen végigfekszel a kezelőasztalon, és a kezelőorvos egy speciális injekcióhoz hasonlító eszköz segítségével behelyezi a bőröd alá a fonaldarabkákat. 
 
Aznap nagyon feszülnek a beültetett fonáldarabkák. Sem zuhanyozni, sem pedig fürdeni nem szabad a kezelés napján, de következő napon már mindent lehet. Nekem még másnap is feszültek a fonáldarabkák, úgyhogy az első két alkalommal a kezelést követő napra szabit vettem ki, neked is javasolnám. A kezelésnek egyébként semmilyen nyoma nem marad, hiszen pici tűszúrásokról van szó. 
 
Ha lehet, oldd meg, hogy a kezelést követően autóval hazavigyenek, mert én elég kellemetlenül éreztem magam a tömegközlekedési eszközökön. A beszúrt fonáldarabokat ugyanis leragasztják egy átlátszó tapasszal, és némelyik picit vérzik is. Mivel nyáron, lenge ruhácskában történt mindez, mindenki azt figyelte, hogy mik ezek a vérnyomok, és átlátszó tapaszok rajtam, és mondanom sem kell, mindenki elhúzódott a közelemből.   Tehát kocsival történő közlekedés javasolt, vagy legalábbis zárt ruha, nadrág, és hosszú ujjú felső. Minél kényelmesebb öltözék legyen. 
 
Amit még nem ajánlanék, az a magas sarkú cipő. Én csak első alkalommal követtem el ezt a hibát. A feszülő érzés miatt nagyon kellemetlen benne a járás. 
 
Tudomásom szerint egész Európában egyedül a Yamamoto Intézetben alkalmazzák ezt az eljárást. Ami számomra meggyőző volt, az az Intézet honlapja. A referenciák között több hálás Anyuka levele is szerepel, akik meddőségi kezeléseket követően végül a fonálbeültetéses akupunktúra alkalmazásával estek teherbe. Volt, aki már 2 kezelést követően. 
 
Egy kis segítség
 
Csináltam egy kis listát Neked, ami alapján eldöntheted, érdemes-e egyáltalán elgondolkoznod egy ilyen kezelésen. A következő tünetek – amennyiben több együtt jelentkezik – gyanúsak lehetnek: 
 
•    szívdobogásérzés
•    köhögés
•    orrfolyás, váladék csurgás
•    jelentős testsúlyváltozás
•    puffadás
•    hasmenés / székrekedés
•    nyelészavar, gombócérzés a torokban
•    böfögés, hányinger
•    köldök alatti kellemetlen hasi érzet
•    túlságosan gyakori vizeletürítés nappal
•    éjszakai vizeletürítés
•    menstruációs fájdalom 
•    csomós, sötét színű menstruációs vér
•    menstruáció előtti ingerlékenység, mellfeszülés
•    hideg kéz / láb
•    fázékonyság
•    hőhullámok, melegség érzet
•    bőrkiütések
•    izomgyengeség, fáradtság
•    elalvási zavar, vad álmok
•    rossz hangulat, feszültség, ingerlékenység, szorongás
•    fejfájás
•    fülzúgás, szédülés
 
Azért emeltem ki pont ezeket a tüneteket, mert én ezeket MIND produkáltam a kezelést megelőzően. Tehát ha nekem segített a kezelés, akkor jó eséllyel másoknak is segíthet, akik hasonló problémákkal küzdenek, ezért merem javasolni.
 
Árak
 
Konkrét árat nem tudok mondani, kerestem az aktuális árakat az intézet honlapján, de nem találtam. Telefonon nyilván tudnak erről felvilágosítást adni. Viszonyításképpen: amikor én jártam, 2000 Ft-tal fizettem többet egy kezelésért, mint amennyit az akkori nőgyógyászom vizsgálatonként elkért. 
 
Hány alkalomra van szükséged a gyógyuláshoz? 
 
Ez mindenkinél egyedi, az adott probléma jellegétől függ. A kezelések elején egyeztetheted az akupunktúrás orvosoddal, hogy előreláthatólag hány időpontra számíts, de ha megfelelő mértékű javulást tapasztalsz (esetleg pozitív lesz a terhességi teszted), akkor bármikor abbahagyhatod. 
 
Csak rajtad múlik,  hogy hányszor szeretnél menni, és hány kezelést tesz lehetővé az anyagi helyzeted.  Én négy alkalommal vettem részt kezelésen havonta egyszer, és az utolsó kezelést követően úgy éreztem, hogy nincs szükségem többre, annyira megszűntek a tüneteim, tehát nem mentem többet. 
 
Információ a Yamamoto Intézet honlapjáról

„1989-ben Magyarországon, Budapesten elsőként alakult meg egy olyan intézet, amelynek diagnosztikai és gyógyító módszereiben ötvöződnek a hagyományos és a komplementer (természetes gyógymódok, természetes gyógyszerek) orvoslás eljárásai.

Az Intézet névadója a nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Yamamoto neurológus-orvosprofesszor (Miyazaki, Nichinan, Japán) az akupunktúra egyik un. mikrorendszerének felfedezője (Yamamoto féle skalp-akupunktúra). A professzor - a japán Yamamoto Kórház és Rendelőintézet vezetője - a világon egyedül ennek az intézménynek engedélyezte neve használatát, mert az intézet főorvosa , dr. Hegyi Gabriella a tanítványa volt Japánban. A professzor módszerének bevezetése és alkalmazása az intézet egyik alaptevékenysége.

Az Intézet Budapest XIX. kerületében, Kispesten, kertvárosi környezetben található (Petőfi u. 79. Tel./fax: 281-3035). Jól felszerelt, a nyugat-európai követelményeknek megfelelően kialakított rendelőkkel, folyamatosan bővülő műszerparkkal, korszerű rehabilitációs eszközökkel, pszichológiai-mentálhigiénés, életmódvezetési tanácsadással áll a járó betegek rendelkezésére.

Az Intézet által végzett egészségügyi szolgáltatások hiányt pótolnak a jelenlegi egészségügyi rendszerben a diagnosztika és a rehabilitáció terén. Sok olyan páciens keresi fel a rendelőt, akiknél a hagyományos diagnosztikai módszerek, illetve kezelések életminőségükben, vagy állapotukban nem hoztak kielégítő eredményt. Az Intézet által alkalmazott komplementer módszerekkel azonban mérhető javulást lehetett elérni. A komplementer orvosi módszerek rendkívül előnyösek abból a szempontból, hogy a túlzott gyógyszeres terápia ellensúlyozásaként csökkentik a szükséges gyógyszermennyiségeket és azok esetleges nem kívánatos hatásait. Az alkalmazott komplementer orvosi módszereknek szakavatott kezekben nincs mellékhatása. Az intézetben szakképzett, több orvosi szakmában is járatos orvosi és egészségügyi személyzet dolgozik magas szinten.

Az Intézetben oktató munka is folyik, rendszeres képzések kerülnek megszervezésre orvosok és természetgyógyászok számára a komplementer módszerek elsajátítása céljából.”
 
Kérlek, hogy aktuális információkért keresd fel a Yamamoto Intézet honlapját.

Ha akár a fájdalomküszöböd, akár a pénztárcád nem teszi lehetővé az akupunktúra kipróbálását, akkor megpróbálkozhatsz egy szelídebb (és nagyon olcsó) gyógymóddal, a kristálygyógyítással. Létezik ugyanis egy olyan kristály, amely kifejezetten a női termékenység befolyásolására alkalmas: a Holdkő. Ebből a cikkből többet is megtudhatsz róla: Kristálygyógyítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellobaby.blog.hu/api/trackback/id/tr743073761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása